Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Ouderenzorg

Op het raakvlak van dementie en psychiatrie | Webinar

Psychische en psychiatrische stoornissen bij dementie(ziekten)

Dinsdag 23 januari 2024, 10.30-12.00 uur

 

Deze theoretische Webinar kan ook in combinatie met de praktische Masterclass gevolgd worden, kijk voor meer informatie hier.

 

Lange tijd is dementie vooral beschouwd als een ziekte waarbij  geheugenstoornissen het kernprobleem vormden. Inmiddels is er veel meer kennis en weten we, zoals Dr. Alzheimer het zelf al bedoelde, dat dementie als neurodegeneratieve aandoening ook gepaard gaat met psychiatrische en gedragsproblematiek.

 

Tijdens deze webinar bespreekt ouderenpsychiater Martin Kat de psychische en psychiatrische aandoeningen die bij dementieziekten kunnen voorkomen. Hoe onderscheiden we deze van de normale psychische veranderingen op latere leeftijd, hoe kan je ze herkennen en wat betekent dit voor onze houding, begeleiding en behandeling?

 

Doelgroep

Deze webinar is interessant voor zorgprofessionals die werken met oudere patiënten: verpleegkundigen, (huis)artsen, POH-GGZ, klinisch geriaters, specialisten ouderengeneeskunde, psychiaters, verzorgenden en anderen met interesse in ouderenpsychiatrie.

Programma

10:25Inloop
10:30Welkom, korte uitleg verloop webinar
10:35Lezing Martin Kat

Tijdens deze webinar bespreekt ouderenpsychiater Martin Kat de psychische en psychiatrische aandoeningen die bij dementieziekten kunnen voorkomen. Hoe onderscheiden we deze van de normale psychische veranderingen op latere leeftijd, hoe kan je ze herkennen en wat betekent dit voor onze houding, begeleiding en behandeling?

Tussendoor korte pauze van 5 minuten
11:50Vragenronde, uitwisseling ervaringen en evt. ingebrachte casuïstiek

Je kunt casuïstiek indienen door deze te mailen naar info@leidscongresbureau.nl met vermelding van de titel van de webinar.

12:00Einde webinar
Presentaties downloaden
  • Met topspreker Martin Kat
  • Ruimte voor jouw vragen
  • In 1,5 uur nieuwe inzichten
23-01-2024
Online

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals:* 2 punten

  • Scholing Consultatieve Psychiatrie
  • Scholing Dementieverpleegkunde
  • Scholing Geriatrie-Gerontologie
  • Scholing GGZ
  • Scholing Wijkverpleegkunde

 

Verpleegkundig Specialisten register (VSR): 2 punten

 

* BPSW: casemanagers dementie mogen geaccrediteerde scholing voor V&VN dementieverpleegkundige indienen voor herregistratie

Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Collegakorting

Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 25,- korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 25,- korting.

Groepskorting

Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?