Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Eerstelijnszorg
Jeugdzorg

ADHD en Verslaving | Webinar

Donderdag 16 maart 2023 | 15:30 – 17:00 uur

 

In deze webinar wordt stilgestaan bij de epidemiologie, gedeelde mechanismen en klinische praktijk van de co-morbiditeit tussen ADHD en verslaving. Deze combinatie van stoornissen komt namelijk veelvuldig voor en heeft een negatieve impact op de prognose van beide aandoeningen. Op basis van neurowetenschappelijk onderzoek is het echter goed te begrijpen dat deze beide stoornissen veelvuldig samen voorkomen, onder andere als gevolg van gedeelde erfelijkheid en vergelijkbare veranderingen in de verwerking van beloningsprikkels. Tenslotte is het van belang in de diagnostiek en behandeling rekening te houden met deze combinatie van aandoeningen. Op basis van internationale consensus documenten zullen er ook enkele adviezen worden gegeven voor in de spreekkamer.

Tevens is er ruimte voor het inbrengen van een casus.

 

Spreker

Arnt Schellekens is werkzaam als psychiater en hoogleraar Verslaving en Psychiatrie aan Radboudumc. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur bij NISPA, een samenwerkingsverband van verslavingszorginstellingen in Nederland. Verder is Arnt als hoofdonderzoeker verbonden aan Donders Institute for Brain, Cognition and Behavior.

 

Doelgroep:

Verslavingsartsen, psychologen, psychiaters, verpleegkundig specialisten en andere professionals werkzaam in de GGZ met een interesse in ADHD en verslaving.

 

Presentaties downloaden

€ 99,- p.p. excl.btw

Meer over prijzen en kortingen

 

  • Deskundige spreker Arnt Schellekens
  • Tips voor in de spreekkamer
  • Ruimte voor vragen en casuïstiek
16-03-2023
Online

Accreditatie

Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN)*: 2 punten

NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)**: 

  • K&J/OG herregistratie: 1,5 punt
  • K&J/OG opleiding-diagnostiek: 1 punt

Verpleegkundig Specialisten Register (VSR):  2 punten

 

* Artsen mogen 25% van hun 5-jaarlijkse punten buiten hun vakgebied halen.

** SKJ: Jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals mogen door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie.


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier. Je kunt het formulier je hier downloaden.

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?