Deze scholing ligt in het verleden, inschrijvingen zijn daarom gesloten.
Bekijk ons actuele scholingsaanbod, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
(O)GGZ
Ouderenzorg

Op het raakvlak van dementie en psychiatrie | Cursus

Van kennis naar praktijk

Dementiepatiënten kunnen tijdens het proces van toenemend cognitief verval te maken krijgen met depressie, angststoornissen, psychosen en persoonlijkheidsveranderingen. Niet zelden resulteert dit in complexe problematiek waarbij de zorg voor en behandeling van de patiënt diverse uitdagingen kent. In de praktijk betekent dit dat het zorgprofessionals nog wel eens ontbreekt aan kennis en handvatten om met deze complexe problematiek om te gaan en de juiste behandeling te bieden.

 

 

Bijeenkomst 1: Webinar | 20 juni 10.30 – 12.00 uur (online)

Lange tijd is dementie vooral beschouwd als een ziekte waarbij  geheugenstoornissen het kernprobleem vormden. Inmiddels is er veel meer kennis en weten we, zoals Dr. Alzheimer het zelf al bedoelde, dat dementie als neurodegeneratieve aandoening ook gepaard gaat met psychiatrische en gedragsproblematiek. In het eerste deel van deze cursus neemt Martin Kat je mee in de theorie van  psychische en psychiatrische aandoeningen die bij dementieziekten kunnen voorkomen. Hoe onderscheiden we deze van de normale psychische veranderingen op latere leeftijd, hoe kan je ze herkennen en wat betekent dit voor onze houding, begeleiding en behandeling?

Meer informatie>>

 

Bijeenkomst 2 : Masterclass | 19 september 13.00 – 16.30 uur (Utrecht)

Tijdens deze bijeenkomst leer je de opgedane kennis om te zetten naar de praktijk: Turning research into practice! Tijdens deze inspirerende middag gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden aan de slag met vraagstukken binnen deze complexe problematiek. Daarbij wordt van de deelnemers een actieve houding verwacht waarbij volop gelegenheid zal zijn om eigen casuïstiek in te brengen. Ook zal de docent putten uit zijn jarenlange (o.a. CCE-)ervaring met complexe neuropsychiatrische problematiek bij dementieziekten.

Meer informatie>>

 

Je ontmoet

Deze cursus  is geschikt voor behandelend artsen, psychologen, orthopedagogen, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die werken en ervaring hebben met of gespecialiseerd zijn in complexe PG-patiënten.

 

Docent

De hoofddocent van deze cursus is Dr. Martin Kat waarbij tijdens de masterclass een of meerdere ervaren (CCE-)collega’s zullen aansluiten. Martin is al zo’n 35 jaar actief ouderenpsychiater en psychotherapeut. Hij werkte in de ambulante en klinische ouderen-GGZ, heeft een eigen vrijgevestigde praktijk en is consulent in verpleeghuizen. De laatste jaren is hij vooral werkzaam dichtbij huisartsen, POH’s, casemanagers en (wijk)verpleging. Daarnaast is hij consulent bij het CCE.

 

Deze cursus is een combinatie van de webinar en de masterclass met Dr. Martin Kat die wij ook als losse onderdelen op onze scholingsagenda aanbieden.

€ 396,- excl. btw p.p.

 

Meer over prijzen en kortingen

  • Met docent Dr. Martin Kat
  • Theorie en praktijk
  • Voor behandelaren in ouderenzorg
20-06-2023
Online webinar + Aristo Utrecht
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Accreditatie

Accreditatie Webinar 20 juni 2023:

  • Verpleegkundig Specialisten Register 2 punten
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals 2 punten

Accreditatie Masterclass 19 september 2023:

  • Accreditatiebureau Cluster 1 3 punten
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals 3 punten
  • Verpleegkundig Specialisten Register 3 punten
  • NIP/NVO Orthopedagoog-Generalist – herregistratie 3 punten / opleiding – behandeling 1 punt / opleiding – diagnostiek 0.5 punt

 

Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

 

Inschrijven

Je investering

Deelname Cursus (webinar en masterclass): € 396,- excl. btw per persoon

 

Collegakorting

Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 25,- korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 25,- korting.

 

Groepskorting

Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

 

Ik wil mij inschrijven

Agenda

Wellicht ook interessant

Contact

Vragen, of ontvang je graag meer informatie over ons aanbod?