Save the date!

Nationaal Jaarcongres Overprikkeling – 25 januari 2022

Sympopna en het Leids Congres Bureau organiseren in samenwerking met We-Fixx en onderzoekers van het Radboudumc op 25 januari 2022 het Nationaal Jaarcongres Overprikkeling.


Overprikkeling ontstaat als de hersenen stukjes informatie niet goed kunnen verwerken. Mensen met bijvoorbeeld een hersenaandoening verwerken prikkels op een andere manier waardoor ze eerder en vaker overprikkeld kunnen raken dan andere mensen. Overprikkeling wordt gekenmerkt door een groot scala aan klachten en gaat vaak gepaard met hoofdpijn, vermoeidheid, stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust, en het overlopen van emoties.

In de zorg voor en behandeling van mensen met hersen- en psychiatrische aandoeningen ontbreekt het soms aan kennis over prikkelverwerking en overprikkeling. Het Nationaal Jaarcongres Overprikkeling op 25 januari 2022 biedt zorgprofessionals een programma waarin de nodige kennis en handvatten aan bod zullen komen zodat zij de juiste zorg kunnen verlenen aan patiƫnten met (klachten door) overprikkeling.

De programmacommissie heeft met deze editie Van wetenschap naar praktijk weer een zeer gevarieerd en inspirerend programma samengesteld met sprekers vanuit diverse achtergronden. 

Op het congres verwelkomen wij psychologen, (ortho-)pedagogen, psychiaters, verpleegkundigen, onderwijskundigen, docenten/leerkrachten, arbeidsdeskundigen en andere (zorg)professionals met belangstelling voor het onderwerp overprikkeling.

Overprikkeling

Wij organiseren regelmatig nascholingen over GGZ-gerelateerde onderwerpen. Houd onze agenda in de gaten of er iets voor je bij zit, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina), dan houden wij je op de hoogte!

Sympopna

Sympopna