Lachgas: verslaving en neurologische complicaties | Webinar

Lachgas (N2O) krijgt een steeds minder onschuldig imago als partydrug en in afwachting van een landelijk verbod hebben veel gemeenten zelf al maatregelen genomen.

De ontwikkelingen zijn zorgwekkend. Craving en gewenning komt steeds meer voor en daarmee het risico op problematisch gebruik. Inmiddels weten we dat het niet alleen gaat om een geestelijke verslaving, maar dat ook sprake kan zijn van een lichamelijke verslaving.

Overmatig gebruik kan leiden tot vitamine B12 deficiëntie. Late herkenning en behandeling van intoxicatie geeft grote kans op neurologische complicaties en blijvende schade. Als arts, verpleegkundige of andere zorgprofessional wil je dan ook goed op de hoogte zijn van risico’s bij gebruik, het ontstaan van de neurologische klachten, diagnostiek en (prognoses bij) behandeling.

In deze webinar delen revalidatie-arts Wendy Achterberg en verslavingsarts in opleiding Yll Nushi hun kennis uit onderzoek en uit de dagelijkse praktijk.

Sprekers:

Wendy Achterberg, revalidatiearts Reade en YLL Nushi, verslavingsarts in opleiding en werkzaam bij onder andere de High Care Detox afdeling bij Jellinek

Doelgroep:

Professionals in de GGZ en (verslavings)zorg: (verslavings)artsen, (gz-)psychologen, verpleegkundig specialisten GGZ.

Klik hier om het programma te bekijken.

Accreditatie

Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland: 2 punten

Verpleegkundig Specialisten Register: 2 punten

* Artsen mogen 25% van hun 5-jaarlijkse punten buiten hun vakgebied halen.


Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op.
Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Inschrijven

Je Investering
€ 99,- excl. btw per persoon. Wil je met meerdere collega’s de webinar volgen, dan dient elke deelnemer apart het inschrijfformulier in te vullen.

Groepskorting
Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, die je hier kunt downloaden.

Ik wil mij inschrijven


Datum

30 nov 2021

Plaats

Online

Kosten

€ 99.00